AKTUALITY

Informace k zařazení žáka 1. stupně do vzdělávacích aktivit – 25. 5. 2020

Vážení rodiče,

v souvislosti s uvolňováním mimořádných opatření v ČR obnovujeme v omezeném režimu docházku žáků 1. stupně do ZŠ TGM Vimperk. Docházka je nepovinná, pro nezařazené žáky nadále platí distanční výuka.

V průběhu 8. 5. – 9. 5. 2020 obdržíte od třídních učitelů e-mail s odkazem na online žádost o zařazení Vašeho dítěte do vzdělávacích aktivit žáků 1. stupně naší školy a formulář čestného prohlášení.

Jak už název z metodiky MŠMT napovídá, nejedná se o standardní vzdělávání jednotlivých předmětů v klasických třídách s „naší“ paní učitelkou. Jde o vzdělávací aktivity neměnných patnáctičlenných dětských skupin napříč ročníky a třídami, jež pomohou rodičům k návratu do „normálního“ života a do zaměstnání. Základním kritériem tvorby dětských skupin je přihlášení Vašeho dítěte buď pouze k dopolední činnosti, nebo k celodennímu pobytu. Skutečnost, že se děti nesetkají se všemi kamarády, může být pro ně zklamáním, ale na druhé straně i výzva a možnost poznat kamarády a pedagogy nové.

Cílem dopolední části je vzdělávání v rozsahu, který škola realizuje v rámci vzdělávání na dálku, využívány budou studijní materiály zveřejněné na webu školy, odpolední činnosti se budou zaměřovat na zájmové vzdělávání.

Další informace najdete v zaslané online žádosti.

Vyplněnou žádost zašlete prosím do 15. 5. 2020.

Těšíme se na Vaše děti a věříme v bezproblémové zvládnutí mimořádného způsobu vzdělávání.

S pozdravem

Dagmar Rückerová, mob.: 731 585681