AKTUALITY

Výuka a hodnocení žáků na 1. stupni

Vážení rodiče,

Vaše děti, naši žáci, prožívají mimořádné a ojedinělé ukončení školního roku. Když pomineme všechna negativa, která nám šíření infekční choroby s názvem COVID 19 připravil, je to svým způsobem nová zkušenost. Vaše i naše děti prokazují zodpovědnost k sobě samým i k druhým, umění poradit si v situaci, se kterou nemají stejně jako ostatní žádnou zkušenost, a zorientovat se v ní. Čím mladší žáci jsou, tím významnější je při domácím vzdělávání role rodiče. Věřte, vážení rodiče, že si toho velice vážíme a chápeme náročnost Vašeho konání.

Výuka a hodnocení žáků na 1. stupni

  • Do vzdělávacích aktivit za osobní přítomnosti dětí ve škole bylo zákonnými zástupci přihlášeno 49% žáků 1. stupně, republikový průměr se pohybuje mezi 4O% – 50%.
  • Distanční výuka bude pokračovat až do konce školního roku. Jejím základem je zveřejňování probírané látky a zadávání domácí práce na školním webu, odesílání splněných úkolů vyučujícím. Poslední úkoly domácího vzdělávání na 2 týdny budou zveřejněny o víkendu 30. – 31. 5. 2020. Známky budou uzavřeny do 16. června.
  • U odevzdaných úkolů jde o skutečnost, že žák pracuje, plní zadání, je aktivní a zodpovědný. A právě tato skutečnost je součástí hodnocení druhého pololetí letošního školního roku, hlavním podkladem jsou získané známky v průběhu února a počátku března.
  • Vyučující natáčejí pro své žáky krátká videa s výkladem probírané látky.
  • Školní rok bude ukončen 26. 6. 2020, na 29. a 30. 6. vyhlašuji ředitelské volné dny, škola zajistí žákům 1. stupně v tyto dny péči v budově Pražská 167, pokud budou o to mít rodiče zájem.

Hodnocení žáků

  1. Plnění úkolů zveřejněných na webu školy – součást hodnocení
  2. Získané známky v průběhu února a března – součást hodnocení
  3. Hodnocení žáka z jednotlivých předmětů bude stanoveno také s ohledem na klasifikaci žáka za 1. pololetí školního roku

Vážení rodiče, děkujeme Vám za spolupráci a podporu a přejeme Vám pevné zdraví a úspěšné zdolání všech náročných situací.

S pozdravem

Mgr. Dagmar Rückerová, ředitelka školy

dagmar.ruckerova@zstgmvimperk.cz, tel.: 388412017, mob.: 731585681

Vimperk, 29. 5. 2020