AKTUALITY

Den matek

Maminko milá, přejem’ ti k svátku, zdravíčko, radost a mnoho dárků.

 

V naší republice se Den matek poprvé slavil roku 1924. Tento svátek byl vystřídán oslavami Mezinárodního dne žen, které trvaly až do roku 1992, kdy byla opět obnovena tradice Dne matek.

 

P1010015.JPGV naší školní družině jsme tento svátek oslavili již po osmé. Je to jedinečná příležitost k zamyšlení a uvědomění si pouta mezi matkou a dítětem.

 

Letos jsme se k tomuto významnému dni sešli 16. května v sále hotelu Anna, neboť se i v naší škole začíná projevovat populační nárůst posledních let a prostory školní družiny by velkému počtu vystupujících žáků ze čtyř oddělení a jejich publiku nestačily. Pestrý program oslavy široce obsáhl jak obor recitační, pěvecký, hudební a dramatický, tak i sportovní tanec mažoretek.

 

Díky pochopení vedení hotelu Anna jsme mohli prostory sálu předem vyzdobit květinami a výkresy žáků z II.B paní učitelky D. Daňkové. Barevné kresby a připojené dopisy upřímně vypověděly, jak vypadá maminka v dětských očích.

 

Závěr vystoupení patřil sborovému přednesu veršů a písni o neposedné stonožce Gabriele, která patří jednoznačně mezi nejoblíbenější.

 

 

 

Za školní družinu  Lenka Malíková