AKTUALITY

Pasování budoucích prvňáčků

Pasování dětí z mateřských škol na žáky školy je vyvrcholení projektu Škola nanečisto.
V letošním roce proběhlo pasování v Městském kulturním středisku dne 24. května 2023 za laskavé podpory jeho zaměstnanců, děkujeme.
Budoucí prvňáčky doprovodili rodiče a ostatní členové rodiny. Před zahájením akce zhlédli přítomní sérii fotografií zpracovaných Dagmar Daňkovou a pořízených na jednotlivých setkání projektu v obou budovách školy i ze zápisu. Slavnostní akce byla zahájena vystoupením pěveckého kroužku školní družiny pod vedením Lenky Malíkové.
V následující části programu diváci viděli natočené záběry z výuky žáků jednotlivých tříd 1. stupně pod vedením učitelů. Kromě hodin českého jazyka v 1. a ve 4. ročníku, matematiky v 1. a 3. ročníku, anglického jazyka v 1., 2. a 5. ročníku zhlédli přítomní diváci práci v předmětu člověk a jeho svět, hudební, výtvarné a tělesné výchově. Program natočila Alžběta Rückerová, o technické zpracování se postaral Michal Gabauer.
Hlavní součástí slavnostního odpoledne bylo představení budoucích školáků. Na pódium je přivedli žáci 8. A a 8. B, kteří budou v následujícím školním roce jejich partnery a budou s nimi spolupracovat při některých školních akcích. Budoucí žáky pasovala ředitelka školy Dagmar Rückerová, moderování se ujala Iva Karasová, zástupkyně ředitelky. Při pasování obdrželi budoucí školáci buton s logem školy, pexeso s obrázky školních potřeb, pamětní list, plnicí pero a obrázkový sešit. Pozvání na pasování školáků přijaly ředitelky MŠ 1. máje a Klostermannovy společně s vyučujícími v předškolní třídě. Děkujeme za jejich podporu a spolupráci na projektu Škola nanečisto.
Žáky školy se děti stanou 1. 9. 2023, ale první školní den je stanoven na pondělí 4. září 2023 v 8.00 hodin v budově Pražská 167.
Na závěr odpoledne byly představeny paní učitelky, které budou vyučovat v příštím školním roce v prvních třídách. Sdělily rodičům informace týkající se zahájení školní docházky a prvního školního dne.
Milé děti, těšíme se na vás i na spolupráci s vašimi rodiči!
Dagmar Rückerová