AKTUALITY

Lyžařský výcvik žáků 1. stupně

Lyžařský výcvik žáků 1. stupněLyžařská škola na Kubově Huti, obec Kubova Huť a vyučující tělesné výchovy Petra Hrůšová byly u zrodu myšlenky zrealizovat lyžařské kurzy i pro žáky prvního stupně. Za podpory vedení školy a rodičů se v loňském školním roce uskutečnil lyžařský výcvik pro žáky 1., 3. a 4. tříd. Pro velmi kladnou odezvu od dětí, rodičů i instruktorů lyžařské školy, budeme i v letošním roce s těmito kurzy pokračovat – druháci v lednu, prvňáci, třeťáci a čtvrťáci v březnu.

Žáci z druhých tříd ve dnech 18. – 19. ledna 2016 absolvovali dvoudenní kurz s přespáním v penzionu Střecha u pana Vykydala, který jim poskytl sponzorské ceny za ubytování. V pátek rodiče lyžařů přinesli do školy veškeré vybavení na dvoudenní pobyt, které jim na Kubovu Huť a zpět dovezla paní učitelka Hrůšová.

V pondělí ráno odjelo 25 druháků vlakem na Kubovu Huť, kde na ně čekala lyžařská výstroj a dobře naladění instruktoři lyžování. Děti se převlékly, obuly lyže, rozdělily se do družstev a začala výuka, kterou zabezpečili tři instruktoři z LŠ, tř. učitelka Martina Mondlová a Petra Hrůšová.

Po první dvouhodinové lekci lyžování následoval oběd a ubytování. Odpoledne proběhla druhá lekce. Po ní si děti ještě pohrály ve sněhu a pak hurá na večeři a spát.

Druhý den na účastníky kurzu čekalo mrazivé, ale slunečné počasí. Na perfektně upraveném kopci měli další dvě lekce. Odpoledne žáci a žákyně odjeli vlakem domů. Lyžování se vydařilo!:-) Malí lyžaři se toho hodně naučili a odvezli si spoustu krásných zážitků.

Fotogalerii najdete zde.

Mgr. Dagmar Daňková

Bc. Petra Hrůšová