AKTUALITY

Vicemistryně republiky

Vicemistryně republikyLetošní mažoretkové zápolení proběhlo na kvalifikační a finálové úrovni. Kvalifikaci absolvovala děvčata ze souboru Klapeto ve Stochově. Všechny dívky se svými sólovými i skupinovými vystoupeními postoupily do vyšších kol.

Sóloformace soutěžily na finále B v Kladně. Zde si nejlépe vedla Natálie Uhříčková, která zvítězila ve své juniorkovské kategorii s náčiním pom a postoupila do finále A. Stříbrnou medaili a postup do finále A si vybojovalo duo Alice Grulichová a Sára Štěchová s náčiním baton. Stříbro putovalo také za sólo pom Alici Grulichové. Eliška Kubálková se v Kladně umístila na 8. místě, duo Bára Váchová a Štěpánka Narovcová skončilo deváté, Nela Fleišmanová byla čtvrnáctá.

Finále A se konalo v Náchodě. Již potřetí toto východočeské město hostilo finále pom, show, flag a mix. Vloni zde tým seniorek získal titul mistryň republiky s náčiním flag a také dva tituly druhých vicemistryň s náčiním pom a v show. Letos choreografii s náčiním flag ocenila porota druhým místem, a tak se děvčata Bára Váchová, Sára Štěchová, Alice Grulichová, Natálie Uhříčková, Eliška Kubálková, Štěpánka Narovcová, Kristýna Sedláčková, Nela Fleišmanová, Alena Váchová, Aneta Fleišmanová, Jana Martanová, Kristýna Sovová, Daniela Vašicová, Nella Pflanzerová stala vicemistryněmi republiky pro rok 2016. Sestava pom, sestava show Kráska a zvíře shodně obsadily příčku těsně pod medailovými pozicemi. Páté místo putovalo do Vimperka pro miniformaci (sedmici) s náčiním flag.

Se všemi výše zmiňovanými vystoupeními z Náchoda soubor postupuje na Mistrovství světa do Prahy. To se uskuteční na konci srpna ve sportovní hale Královka v Praze.

Fotogalerii najdete zde.