AKTUALITY

Mirakulum

MirákulumExkurzi do zábavně- naučného parku Mirakulum uskutečnili žáci 6. A poslední květnový den.

„Odjížděli jsme ráno v osm hodin od školy autobusem od společnosti Švarctrans. Nabrali jsme směr Praha. Po cestě jsme měli jednu zastávku. Mirakulum se nachází v bývalém vojenském prostoru v Milovicích u Nymburka ve Středočeském kraji,“ uvedla Lucie Dolejší.

„Po příjezdu do Milovic jsme po zaplacení vstupného hned spěchali na místo, odkud nám za deset minut z parku odjížděla mašinka směrem na tankodrom. Zde jsme mohli vidět několik tanků a letadel, Úžasné bylo, že jsme si mohli vše prolézt, prohlédnout, vyzkoušet. Unešeni jsme byli také z podzemních chodeb pod celým areálem, ze zákopů, které kopírovaly zákopy z války ve Vietnamu,“ nadšeně popisoval Tomáš Trojan.

Nella Pflanzerová pokračovala: „V okolí tankodromu jsme strávili hodinu a pak jsme se mašinkou vrátili zpátky do Mirakula. Paní učitelka nám dala skoro tří hodinový rozchod, abychom si mohli celý areál projít, vyzkoušet všechny atrakce, vydovádět se na nejrůznějších prolézačkách, houpačkách, obrovských trampolínách, tobogánech do podzemí. Mohli jsme se ztratit v bludišti, nebo zkusit svoji fyzickou zdatnost v hradech s venkovními drátěnými průlezy. “

„Součástí parku bylo také několik naučných zastávek – např. lesní naučná stezka, stezka s informacemi o odpadech, poznávání stop zvířátek, “ řekl Ota Kramář.

„Vidět jsme mohli také bylinkovou a zeleninovou zahrádku,“ doplnila informace Anežka Frühaufová.

„Parádní byla malá zoologická zahrada, kde jsme si mohli i na některá zvířátka sáhnout. Viděli jsme tu např. mini kozy se svými mláďátky, mini oslíky, daňky, lišku, výra velkého, jezevce, veverku. Všechna zvířátka jsou ze záchranné stanice,“ sdělila Adéla Kašparová.

Z odpovědí na otázky ohledně Mirakula také vyplývá, že děvčatům i chlapcům ze 6. A se v parku velmi líbilo. Hodnotí kladně celý areál, pozitivně se vyjadřují i ohledně velkého množství stánků s občerstvením, litují, že některé atrakce a stezky nestihli projít.

100% žáků doporučuje všem návštěvu tohoto krásného místa.

Fotogalerii najdete zde.

Alžběta Rückerová