AKTUALITY

Halloween s prvňáčky

HalloweenDne 1. 11. 2017 jsme pro prvňáčky naší školy uspořádali dvouhodinovou akci s názvem Halloween. Do školy jsme museli ten den přijít o půl hodiny dříve, abychom stihli vše připravit. V 8 hodin jsme se i s 9. A shromáždili před školou, abychom udělali společné foto. Poté jsme se vydali na 1. stupeň za našimi prvňáčky.

Když jsme vstoupili do 1. B, prvňáčci udiveně hleděli, co to přišlo za příšerky. Převlékli jsme se totiž za nestvůry, které jsou symbolem Halloweenu v USA (černá kočka, duch, netopýr). Na začátku paní učitelka Donnelly a paní učitelka Mondlová poreferovaly dětem o tom, co se bude v následujících hodinách dít.

První hodinu jsme děti seznámili s anglickými slovíčky s halloweenským tématem a postupně jsme se pokusili děti slovíčka naučit.

Následující hodinu jsme si pro prvňáčky připravili stanoviště jako například pexeso, poznávání vůní, bowling, chození s vajíčkem na lžičce přes různé překážky a ještě například hledání předmětů. Když děti splnily zadané úkoly, nalepily jsme jim barevné kamínky na pamětní listy. Děti všechny úkoly s nadšením splnily.

Náramně jsme si to všichni užili. Na závěr od nás naši nejmladší spolužáci dostali sladkou odměnu.

Fotogalerii najdete zde.

Lenka Tučková, 9. B