AKTUALITY

Zápis do 1. tříd aneb Děkujeme, že jste si nás vybrali

Zápis žáků do 1. ročníku v ZŠ TGM Vimperk

V souvislosti s protiepidemickými opařeními a z důvodu zaručení bezpečnosti dětí i dospělých proběhl zápis k povinné školní docházce bez přítomnosti dětí DISTANČNÍM ZPŮSOBEM v termínu od 1. dubna do 16. dubna 2021.

Zákonným zástupcům jsme nabídli čtyři možnosti podání žádosti o přijetí jejich dítěte. Elektronického formuláře využilo 8 rodičů, datové schránky 2 rodiče, emailem byla zaslána 1 žádost, poštou 3 žádosti. Nejvíce žádostí bylo předáno osobně do podatelny školy, tento způsob využilo 41 rodičů, dalším 8 rodičům jsme poskytli podporu při osobním vyplňování žádosti.

Celkem bylo do naší školy podáno 64 žádostí o přijetí, z toho se jednalo o 15 žádostí mimo spádovou oblast naší školy. O odklad školní docházky o jeden rok pro své dítě požádalo 6 rodičů. Z předcházejících údajů je zřejmé, že vzhledem k vysokém počtu zapsaných dětí budeme řešit ve školním roce otevření tří prvních tříd.

Zákonný termín konání zápisu je stanoven 1. 4. – 30. 4., a tak rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádosti o přijetí, bude oznámeno zveřejněním přidělených registračních čísel dne 3. 5. 2021 na veřejně přístupném místě (hlavní vchod školy) a na webu školy. Přidělená registrační čísla žadatelů byla zákonným zástupcům dětí zaslána. Rozhodnutí o přijetí v listinné podobě mohou zákonní zástupci obdržet v budově ZŠ TGM 1. máje 268 po předchozí telefonické domluvě.

Vážení rodiče, děkujeme Vám za důvěru a na budoucí prvňáčky se moc těšíme!

O záležitostech souvisejících s nástupem do 1. ročníku Vás budeme informovat prostřednictvím školního webu či emailem.

Dagmar Rückerová