AKTUALITY

Burza škol

1.10. 2019 jsme se místo poslední hodiny vydali na Burzu škol. Ta se konala v Městském kulturním středisku ve Vimperku a byla určena žákům osmých a devátých tříd. Na akci jsme šli v rámci předmětu svět práce.

Když jsme dorazili na místo, v mojí hlavě se hned honila hlavou myšlenka, jestli mi tolik nových škol nezamotá hlavu. Zamotalo. Školy na nalákání používali nejrůznější věci. Moc nedám na lákadla jako čokoládová fontána, živá zvířata, ale na lákadla typu jazykové Cambridge zkoušky, nepovinná maturita z matematiky atd. už docela ano. Mám doma okolo sedmi letáčků a vážně uvažuji nad dvěma školami.

Nella Pflanzerová – 9. A

Burza škol mi myslím při výběru té správné školy velmi pomohla. Vybrat školu není lehké, bude na ní záviset naše budoucí povolání a strávíme na ní několik let. Mám pocit, že je důležité potkat se s lidmi, kteří námi vybranou školu opravdu studují, a slyšet jejich povídání. Pouhá necelá hodina mi změnila názor na školy, o kterých jsem dříve přemýšlela. Uvažuji o školách, o kterých jsem dříve neuvažovala a naopak jsem některé školy zavrhla.

Lucie Ciprová – 9. B