AKTUALITY

Superstar – druhá řada

Je únor a venku vládne zima. Jaro je daleko, tudíž si ještě dlouho budeme muset počkat na hřejivý svit slunce a na krásný zpěv skřivanů. Na naší základní škole přesto zazněl zpěv některých skřivanů, neboť se konala druhá řada soutěže Superstar. Soutěž probíhala 14. 2. ve třídě hudební výchovy od 14.00 hodin.

 

Do poroty byli vybráni tito zástupci : Petra Homolková 9.B, Kristýna Ištoková 8.B, Martin Bezpalec 8.A, Eva Nováková 9. A a paní učitelka  Helena Jíňová. Přihlásilo se celkem 18 dětí, ale zúčastnilo se pouze 10 žáků. Tři žáci vypadli a sedm jich postoupilo do dalšího kola.

 

 

Postupující soutěžící:

                        Romana Homolková 7. B

                        Lenka Harenčáková 5. B

                        Kateřina Jančová 9. B

                        Jana Pawlitschková 6. B

                        Nikola Lomnická 5. B

                        Monika Stejskalová 7. A

                        Klára Kotlárová 5. B

Postupujícím žákům gratuluji a těším se na ně v příštím kole. Všem zúčastněným žákům vzkazuji, ať bojují a nevzdávají se.  Na závěr všechny zvu na druhé kolo Superstar. Informace o dalším kole budou vyvěšeny na nástěnce Rady žáků.

Za Radu žáků – Petra Homolková, třída 9. B


Druhé kolo semifinále soutěže Superstar se konalo ve čtvrtek 19.4.2007 ve 14.00 hodin v učebně hudební výchovy.

 

Soutěžící zpívali jednu povinnou lidovou píseň Kdyby byl Bavorov. Druhá píseň pro soutěžící byla libovolná. Naše porota hodnotila soutěžící spravedlivě ač přísně.

 

Vypadli celkem čtyři soutěžící a tři žákyně postupují do velkého finále, které se bude konat 2.5.2007 ve 13:15 hod v učebně hudební výchovy. Postupující finalistky jsou Romana Homolková 7.B, Jana Pawlitschová 6.B a Klára Kotlárová 5.B. Soutěžící budou zpívat dvě povinné písničky. První Tichou noc v anglickém jazyce a druhou  Pohodu od skupiny Kabát.

 

I po třetí bude soutěžící hodnotit porota v čele s paní učitelkou Jíňovou. Finále budou komentovat dva moderátoři Jan Pichler a Ladislav Pešl.

Přijďte se podívat na finále druhé řady soutěže SUPERSTAR

 

Fotogalerii najdete zde.

 

Petra Homolková 9.B