AKTUALITY

Celoroční projekt 4. B – Poznáváme zaměstnání

Našim prvním zastavením byli tiskárny, kam jsme se na pozvání dědečka Veroniky Budínské mohli podívat. Ujal se nás pan Kortus, který nám velice poutavě vysvětlil a ukázal, jak vzniká kniha. Neminul nás ani malý dárek Moc děkujeme.

 

Dalším naším zastavením byl hotel Anna, kam jsme zavítali na pozvání paní ředitelky Schwambergerové. Po pěkném přivítání jsme si zkusili správné prostírání, prohlédli jsme si kuchyň, bar, recepci, pokoje a masážní vanu. Na závěr bylo pro děti připraveno čerstvé pohoštění. Všem náramně chutnalo. Že se návštěva velice vydařila dokládají fotografie. Děkujeme a těšíme se na shledání. 

Zaměstnání voják z povolání jsme se rozhodli poznat netradičním způsobem – Den dětí s vojáky. Pan major Daverný nám s VÚ ve Strakonicích připravil dopoledne plné překvapení a to nejen pro naší třídu, ale pro celý 1. stupeň. Naše základna byla na Vodníku. Po přivítání a poučení o bezpečnosti se děti rozdělily na 2 skupiny. 1. – 3. ročník šel závodit a vyhrávat sladkosti, 4. – 5. ročník se seznámil s bojovou technikou, polní kuchyní, s ukázkami výcviku. Všechny čekal malý dárek – maskovací šátek.Potom se skupiny vyměnily. Děti strávily s vojáky krásné dopoledne, plné nevšedních zážitků. Při odchodu znělo z úst děvčat i chlapců: „Budu vojákem“. Velice děkujeme a doufáme, že to nebylo naposled. 

 

Fotogalerii najdete zde.

Mgr. Bohuslava Schneiderová