AKTUALITY

Adaptační kurz „Na jedné lodi“

2008_06_14_P1000287.JPGV rámci protidrogové prevence se ZŠ TGM  podařilo získat na rok 2008 finanční dotaci Jihočeského kraje Program I v celkové výši 25.000,- Kč. Tyto finanční prostředky jsou určeny na specifickou primární prevenci a zároveň  Adaptační kurz, který patří do nespecifické prevence nežádoucích jevů. Je zaměřen na zapojení každého jedince do skupinového dění a vzájemné poznání se mezi sebou ve třídě. Kurz napomáhá odhalit negativní jevy ve skupině. Děti se poznávají mimo lavice v situacích, které ve škole nezažijí  a vytváří si sociální vazby a hledají si své místo.

Žáci 6. tříd se tohoto kurzu zúčastnili ve dnech 9.-11. 6. 2008, ubytováni byli v Chatě Škola na Nových Hutích. Program pobytu  zajišťovalo občanské sdružení Prevent za Strakonic  společně s třídními učiteli. Celý program se dětem velmi líbil a pomohl nastavit zcela nové vztahy v kolektivu.

Mgr. Vladislava Lehečková, třídní učitelka 6.A, metodik prevence  

Adaptační kurz pohledem účastníků.

Dne  9.6. a 10.6. jsem se celá třída 6.A zúčastnili adaptačního kurzu. Když jsme přijeli na Nové Hutě, tak nás přivítali nás přivítali námořníci krátkou a pěknou hrou, ubytovali jsme se na „Palubu“. Také nás nejdříve nejprve nás přivítal kapitán, ale bohužel „potápíme se“ a tak nás čekali různé hry, jako třeba vyplavání z lodi a také otáčení záchranného člunu. Poté co nás osvobodili jiní námořníci museli jsme bojovat o potravu. Na konec adaptačního kurzu jsme si utvořili přátelské pouto. Tento kurz se mi  velice líbil.

Natálie Grabmüllerová, 6.A

 Mně se na adaptačním kurzu moc líbilo, hráli jsme tam různé hry. Cílem her bylo spřátelit se a hlavně důvěřovat si, bylo to fajn ověřit si své schopnosti. Byla tam zábava, povídali jsme si a hráli. Po každé hře jsme si v kroužku povídali jaké to bylo. Večer jsme seděli u krbu na dekách a posílali jsem si klubko přátelství.

Petra Stašov, 6.A

Bylo to dobrý, dozvěděli jsem se spoustu nových věcí o spolužácích  a hráli jsme různé logické a dobrodružné hry, nejlepší hra byla házení „knedlíku“ do kopřiv. Každý naschvál to chtěl hodit někam do kopřiv, ale doplatil na to. 

Jan Stejskal, 6.A

Na adaptačním kurzu se mi líbilo, . pro mě tem program byl krásný, nebo ani nevím jak to říci, prostě dobře připravený. Bylo škoda, že tam nebyli všichni spolužáci.Nevadilo by mi, že bych tam byl třeba 2 týdny.

Dominik Desat, 6.B

Fotky si prohlédnete zde >>>