AKTUALITY

Vzdělání a řemeslo 2008

  Každoročně odjíždějí žáci osmých a devátých tříd do Českých Budějovic na burzu středních škol Vzdělání a řemeslo.

Zájezd je organizován v rámci předmětu Volba povolání. I když termín byl 18. září, podařilo se žáky na burzu předem připravit. Žáci odjížděli i s vědomím toho, že budou mít  možnost podat si až 3 přihlášky na střední školy. Proto si vybírali i další typy škol.

Našla jsem několik škol, které mě zaujaly. Například škola v Jablonci nabízela výrobu bižuterie. Nebo průmyslovka ve Strakonicích nabízí obor obalová technika. (Alena)

Proč jsem tam jel? Abych si našel školu, na níž bych chtěl studovat. A to se mi po delší době hledání podařilo. Zástupci školy mi velmi ochotně odpověděli na všechny mé otázky. Dostal jsem i propagační letáky se všemi informacemi. (Pepa)

Bylo tam mnoho zajímavých oborů. Mne hlavně zaujala škola, která nabízela obor  veterinární. Možná i proto, že tam měli na ukázku hada až z Afriky. (Tereza)

Jelikož Pedagogická škola z Prachatic na tuto akci nejezdí, neviděl jsem úplně všechno to, co jsem chtěl. Ale byly tam školy jiné a tak, abych si rozšířil své obzory, začal jsem přemýšlet o dalších dvou školách. (Honza)

Ptala jsem se na obory analýza potravin, hotelnictví a turismus. Zástupci škol byli příjemní a dali mi všechny informace. Trochu mě mrzelo, že tam nebyla Pedagogická škola z Prachatic. Ale zeptala jsem se paní z IPS úřadu práce, která mi podala informace i o datumu konání dne otevřených dveří. (Denisa)

Já už mám školu vybranou. Ale přesto jsem si na počítači udělala test, na jakou školu se hodím. A co mě tam zaujalo? Policejní pes, se kterým jsme se mohli přetahovat. (Michaela)  

Zajímala jsem se o školy se sportovním nebo ekologickým zaměřením. Školy se sportovním zaměřením tam nebyly. Ale se zaměřením na ekologii a životní prostředí ano. (Nikola)

Jsem rád, že jsem tam jel. Našel jsem tam školy, na které bych chtěl podat přihlášku. Ptal jsem se i studenta, jestli se mu na škole líbí, jací jsou tam učitelé a jak vypadá interiér školy. (Martin)

Na výstavě mě zaujalo hodně škol. Mluvil jsem tam s jejich zástupci a dostal jsem i hodně propagačních letáků. (David) 

Já jsem hledal volyňskou průmyslovku. Dozvěděl jsem se základní věci, kdy budou přijímačky i termín Dne otevřených dveří. Přítomní studenti mi tu školu doporučovali. (Radek)

Našel jsem obor i konkrétní školu. Obnovil a doplnil jsem si  informace, vzal si pár letáků a nechal si doporučit testy na ověření mých znalostí. (Tomáš)

Co jsem chtěl zjistit, jsem zjistil. Vzal si letáky a veškeré informace. Zkusil jsem si také soutěže, spíše na přírodopis – ekologii, přírodu. S exkurzí jsem byl spokojen. Vše potřebné jsem se dozvěděl. (Jakub)

Žáci IX. A