AKTUALITY

Projekt Zvládnu to

Žáci 9. tříd se ve dnech 7.-9. dubna opět zúčastnili třídenního studijního pobytu na Michlově Huti v chatě Michlovka.  Tento projekt s názvem Zvládnu to pořádáme pro budoucí studenty středních škol, kde si žáci 9. ročníků shrnují a utvrzují učivo z českého jazyka, matematiky a všeobecných předmětů. Fotografie zde »

V letošním roce se soustředění zúčastnilo 17 žáků, kteří byli rozděleni do tří skupin  a pracovali ve třech šedesátiminutových blocích dopoledne a stejně pak i odpoledne. Mezi výukou jsem ještě stihli exkurzi do farmy paní Novákové a večer se všichni výborně bavili při večerním programu. Musím pochválit všechny zúčastněné žáky za velmi vstřícný přístup ke studiu a za vzorné chování jak v průběhu celého dne, tak hlavně v nočních hodinách, neboť jsme nemusely s pí učitelkami Jandovou a Lehečkovou řešit ani nejmenší výchovné problémy.

A jak se budoucím studentům pobyt líbil?

Vybrala jsem některé odpovědi z ankety, kterou před odjezdem vyplňovali:

–          líbil se mi způsob výuky a hlavně večerní program

–          díky této akci jsme poznali, že učitelé nejsou jen ti, kteří nám furt něco cpou do hlavy, ale že je s nimi plno srandy

–          líbilo se mi všechno, učení bylo zábavné, nejhorší byl ranní budíček

–          moc dlouhé vyučovací hodiny

–          byla tu dobrá atmosféra, dobré jídlo i hezké počasí

–          není tady nic, co by se mi nelíbilo. Všechno bylo skvěle naplánované, výuka byla zábavná, učitelky byly skvělé a moc nás to sblížilo.

–          všem srdečně doporučuji.

–          práce ve skupině se stejně nadanými se ukázalo býti prospěšné, i když někteří s tím měli problémy.

Mgr. Dana Toušlová