AKTUALITY

Solasido

Dne 30. září 2010 se konala pro žáky Základní školy T. G. Masaryka Vimperk pěvecká soutěž SOLASIDO. V přípravném kole soutěže žáci předvedli své pěvecké dovednosti a organizátoři akce vybrali do soutěžního večera 22 zpěváků. Konkurzu dne 22. 9. 2010 se zúčastnilo 57 žáků 1. i 2. stupně ve třech kategoriích – 2. – 4. třídy, 5. – 6. třídy, 7. – 9. třídy. Zpěváci postupující do dalšího kola se setkali 27. 9. a věnovali se přípravám na soutěžní vystoupení. Vybranou píseň si vyzkoušeli a nahráli s doprovodem na CD. Tyto nahrávky sloužily jako podpora při vystoupení jak pro žáky školy, tak při veřejné soutěžní produkci ve večerních hodinách.

Celá akce probíhala ve spolupráci s hlavním partnerem soutěže, a to s hotelem Zlatá hvězda. Konkurz, nahrávání, vystoupení pro školu i veřejnost probíhaly v nedávno otevřeném sále hotelu Zlatá hvězda. Z hlediska pedagogického zajišťovala organizaci soutěže vyučující hudební výchovy Mgr. Alžběta Rückerová. Vystoupení pro školu i večerní program měly skvělou atmosféru, na níž se podíleli i samotní diváci.Nechyběl bouřlivý potlesk za jednotlivé výkony a transparenty podporující zástupce z jednotlivých tříd.

Také jednotlivé výkony zpěváků všech kategorií si zaslouží ocenění. Soutěžící převedli, že i ve škole, v níž jsou mezi prioritami školního vzdělávacího programu sportovní činnosti, se najdou výborní zpěváci. Porota to tedy neměla při hodnocení v žádné kategorii lehké. V porotě zasedli starosta města Vimperk Mgr. Pavel Dvořák, učitel ZUŠ a bývalý hráč na klávesy skupiny Turbo a Mgr. Jan Tláskal, učitel klavíru v ZUŠ Vimperk.

Výsledky soutěže 2. – 4. třídy

1. místo: Kateřina Vaňková – 3. A

2. místo: Ondřej Červený – 2. B

3. místo: Kateřina Vlčková – 4. B

5. – 6. třídy

1. místo: Michal Švarc – 6. A

2. místo: Zuzana Kubíčková – 6. A

3. místo: Kristýna Pojslová – 6. A

7. – 9. třídy

1. místo: Klára Kottlárová – 8. A

2. místo: Anna Burianová – 9. A

3. místo: Pavlína Hovorková – 8. A

Soutěž SOLASIDO se setkala s velkým ohlasem u žáků školy a přispěla časem i místem svého konání k připomenutí založení Základní školy T. G. Masaryka ve Vimperku. Poděkování patří autorovi soutěže panu Justichovi, organizátorce paní Hullové, hotelu Zlatá hvězda za výborné podmínky, učitelům za jejich osobní postoj i vstřícnost k celé akci a rodičům za pochopení.

Fotogalerie zde »

Dagmar Rückerová