AKTUALITY

3. adventní neděle

V neděli 12.12.2010 se uskutečnila opět vánoční slavnost. Tentokrát u rozsvíceného vánočního stromu, poněvadž se jednalo již o třetí adventní neděli. Na slavnosti se podílela většina zaměstnanců i žáků školy. Programem nás provázeli pejsek – Kačka Vaňková a kočička Klárka Kukačková ze třídy III. A. Slavnost uvedla paní ředitelka Dagmar Rückerová a paní místostarostka Jaroslava Martanová. Vystoupení žáků byla velice zdařilá a pěkná. Děti tancovaly například jako andělé nebo kosové, byla vidět i pěkná mazurka na melodii známé písně Vánoce, Vánoce přicházejí. Slyšeli jsme celou řadu básniček se zimní tématikou a vánočních přání. Dramaťák pod vedením paní učitelky Ivy Karasové zahrál pěknou Čertovskoandělskou pohádku. Zazněla celá řada koled v podání dětí ze školní družiny nebo sboru složeného ze žáků  devátých a prvních tříd pod vedením paní ředitelky D. Rückerové. Zavítali k nám i dva kouzelníci.

 

Letos poprvé proběhla na naší škole v období adventu soutěž o upečení nejhezčího a nejoriginálnějšího perníčku, kterou vyhlásila paní učitelka Martina Mondlová. Na slavnosti vyhlásila výsledky paní místostarostka J. Martanová.

 

Na závěr se pejsek a kočička rozloučili, popřáli všem klidný zbytek adventního času, šťastné a veselé Vánoce a mnoho zdraví do nového roku. Závěrečné slovo patřilo paní ředitelce a bohatému ohňostroji.
Fotogalerie zde »

Mgr. Jitka Ondřejová