AKTUALITY

Okresní kolo soutěže v anglickém jazyce pro ZŠ

Ve středu 23. února 2011 proběhlo okresní kolo soutěže v anglickém jazyce každoročně pořádané DDM Prachatice. Naši školu reprezentovaly pouze 3 žákyně, Michala Czerwenková v kategorii I. A (6. a 7. ročník), Zuzana Mistrová a Trinh Mai Huong v kategorii II. A (8. a 9. ročník). Pavla Eliášová se bohužel kvůli nemoci nemohla zúčastnit. Soutěžilo se ve třech disciplínách – poslech, role-plays a konverzace, maximálně bylo možno dosáhnout 30ti bodů. Pokud se celkový počet bodů shodoval, rozhodla disciplína konverzace, poté role-plays či poslech.

Dá se říct, že letošní rok byl nadmíru úspěšný, protože děvčata obsadila dvě 1. místa v obou kategoriích a jedno velmi pěkné 4. místo se ztrátou pouze jednoho bodu od místa třetího.

            Kategorie I. A            1. místo           Michala Czerwenková        

            Kategorie II. A           1. místo           Trinh Mai Huong

                                            4. místo           Zuzana Mistrová

Konkurence byla velká, v obou kategoriích soutěžilo celkem 38 dětí ze základních škol prachatického okresu. Holkám patří obrovská gratulace, hodně jsem jim věřila, protože vím, že angličtinu mají rády, věnují se jí i ve svém volném čase a na soutěž se poctivě připravovaly.

Navíc Trinh Mai Huong postupuje do krajského kola, které se bude konat v březnu v Českých Budějovicích. Přeji hodně štěstí a „Good luck“!

Mgr. Zuzana Jandová