AKTUALITY

Velikonoce 9.B – 1.B

Ve středu 17. dubna podnikla naše třída, společně s třídou 1. B, další část projektu 1 -9 s tématem Velikonoce. Nejdříve jsme se s prvňáčky přivítali v naší třídě a pak už jsme se vrhli do práce. Kluci šli s naším třídním učitelem do dílen, kde se společně učili plést pomlázky z proutí, které naši kluci přinesli. Mnoho proutí nebylo zrovna ideální, ale přesto se jim pomlázky uplést podařilo. Děvčata šla do kuchyňky péct jidáše, tradiční velikonoční pečivo, a zdobit velikonoční vajíčka. Děvčata si na malování kraslic připravila různé techniky. Pečení jidášů jsme si moc užili a všem opravdu chutnaly. Stejně dopadlo i malování vajíček.

Když jsme se znovu sešli v naší třídě, kluci nás děvčata vyšupali za odříkávání koledy a my jim za odměnu dali malovaná vajíčka a přivázali pentle na pomlázky. Vajíčko a jidáš vyšel samozřejmě pro každého. Následovalo společné hledání pokladu, který nám na školním pozemku schoval velikonoční zajíček nebo beránek, ale našli jsme ho a byl velice slaďoučký.

Velice jsme si ten den užili a naladili se na tyto krásné svátky. Už se moc těšíme na další shledání. Také bychom chtěli poděkovat všem učitelům, kteří se na přípravě a uskutečnění projektu podíleli.

Veronika Bartůšková, žákyně 9.B

{joomplucat:680 limit=50|columns=5}