AKTUALITY

Pohár rozhlasu

Dne 16. 5. 2012 se konal Pohár rozhlasu pro osmé a deváté třídy celého prachatického okresu. V osm hodin ráno jsme společně odjeli do Prachatic na stadion, kde se v půl deváté konal nástup. Sešlo se zde celkem devět škol. V devět hodin začaly první disciplíny. Disciplín bylo dohromady pět – sprint na 60 m, vrh koulí, skok daleký, skok vysoký, běh na dlouhou trať + štafeta.V každé disciplíně jsme měli tři zástupce,kteří se snažili předvést co nejlepší výkony. Výsledky však nebyly podle očekávání, protože byla veliká zima, pršelo, tartan byl mokrý, kluzký a všichni soutěžící potřebovali ke všem disciplínám tretry. Po celou dobu jsme si vedli velmi dobře, avšak naše výkony nestačily na vítězné školy. Naše děvčata bojovala o první místo s atletkami z Netolic. Avšak o několik stovek bodů lepší tým se jim překonat nepodařilo.Chlapci také bojovali, jejich výkony stačily na třetí místo. Děvčata byla na své výsledné umístění hrdá, přestože byla zklamaná, že nezvítězila, a proto se nepodívá do krajského kola. I přes špatné počasí jsme si všichni společně tento den užili a s poháry odjeli domů.Tímto bychom chtěli poděkovat paní učitelce Hudečkové a panu učiteli Bejčkovi za přípravu a podporu.

Karolína Zacpalová a Pavlína Hovorková, 9.A

O den dříve proběhl Pohár rozhlasu pro šesté a sedmé třídy.Mladší žáci naší školy získali čtvrté místo a mladší žákyně třetí místo.

Nejlepší výkony v obou dnech předvedli:

starší žáci a žákyně

Martina Žižková – vrh koulí – 9,45 m

Pavla Nováková – 800m běh – 2:48,30

Jan Hanzal – skok do výšky – 160 cm

Milan Vondrášek – skok do výšky – 157 cm

Lukáš Vančura – běh na 60 m – 7,6 s

mladší žáci a žákyně

Michaela Willmannová – 600m běh – 1:57,80

Michaela Voldřichová – skok do výšky – 133 cm

René Havlíček – hod míčkem – 50,06 m

Šimon Pek – skok vysoký – 143 cm

Všechny čtyři štafety se umístily na stupních vítězů.

Děkuji organizátorům za uspořádání této akce a děvčatům a chlapcům za účast a bojovnost, kterou projevili v těchto dnech. Všem závodníkům gratulujeme!

Mgr. Jana Hudečková, Mgr. Alžběta Rückerová