AKTUALITY

Přírodovědná soutěž NP

Druhého kola přírodovědné soutěže „ Národní park Šumava ve školních lavicích“, které se konalo 2. 5. 2012 v Kašperských Horách, se zúčastnili jen ti nejlepší z prvního kola. Z naší školy to byli:

P. Podskalský, A. Pavlásková, K. Billová, Š. Pavlásek, M. Kostková, P. Hrůša, A. Bauerová, K.Dolejší, A. Kovalčík, A. Vienerová, O. Kučera a V. Burian. Na deseti stanovištích se soutěžící setkali s praktickými úkoly, rozdělenými podle obtížnosti do jednotlivých kategoriích.

Po vyhodnocení testů bylo vybráno 5 nejlepších dětí z každé kategorie, které se zúčastnily slavnostního předání cen 9. 6. 2012 v IS a SEV Kašperské Hory a kromě věcných cen na ně čekal také společný výlet do Národního parku Bavorský les. Mezi pětici nejlepších se probojovali tři žáci naší školy. Vítězem I. kategorie se stal Petr Podskalský. Ve IV. kategorii jsme měli hned dvě „ želízka v ohni“. 1. místo vybojoval svými znalostmi Ondřej Kučera a 2. místo patřilo Vojtěchu Burianovi. Našim oceněným žákům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Děkujeme Národnímu parku Šumava za uspořádání přírodovědné soutěže a se zájmem očekáváme druhý ročník. Doufáme, že spolupráce s NPŠ , jako hlavním partnerem v oblasti enviromentální výchovy, bude nadále pokračovat i v dalším školním roce.

Mgr. Iva Karasová