AKTUALITY

Ohlédnutí se za Školní slavností – 27. 6. 2012

22. ročník Školní slavnosti proběhl na hřišti ZŠ TGM Vimperk 27. června 2012. Akce zaznamenala rekordní účast, jistě k tomu přispěl fakt, že bylo příjemné počasí a také velké množství vystupujících žáků.

Ve 14. 30 vyšel průvod v čele s mažoretkami a absolventy školy z malého náměstí směrem na hřiště ke škole. Přesně v 15.00 zahájila tradiční akci ředitelka školy Mgr. Dagmar Rückerová.

Moderátory slavnosti byli žáci 9. A a 9. B – Pavlína Hovorková, Karolína Zacpalová, Martina Žižková, Lenka Dostálová, Michael Svoboda, Milan Vondrášek, Jan Hanzal a Jan Janda. Střídali se v uvádění celkem 32 čísel.

Jako první zástupkyně školy Mgr. Dana Toušlová vyhlásila premianty 9. tříd. Dekorovat spolu s ní šel na podium nejlepší žáky naší školy také pan starosta Ing. Bohumil Petrášek a paní místostarostka Ing. Jaroslava Martanová. Oba dva představitelé města setrvali při vyhlašování všech premiantů naší školy do konce slavnosti.

Po premiantech přišlo na řadu první taneční vystoupení. Spolu se svými žáky ze třídy 6. B ho nacvičila Mgr. Vladislava Lehečková. Tanec se nesl v duchu břišních tanců a atmosféru dokreslila i píseň zvolená pro tuto příležitost – Láska v housce od Xindla X. Na břišní tance navázal tanec děvčat z 5. A na skladbu Růžový panter. Pohyb byl základem i vystoupení třídy 7. A, vše s nimi nacvičila Mgr. Naďa Štěpánková.

Se svým pěveckým vystoupením přispěla k báječné atmosféře slavnosti i školní družina. Děti pod vedením Lenky Malíkové a Bronislavy Desatové zazpívaly a zarecitovaly v bloku příhodně nazvaném Prázdniny.

Hlavně, že jsme na vzduchu – byl název vystoupení žáků 3. tříd. Sportovně – pohybové představení žáků vymyslely třídní učitelky – Mgr. Iva Karasová a Mgr. Dagmar Daňková. Třetáčky vystřídali osmáci. I oni tančili. Třída si připravila choreografii na píseň Foster The People – Houdini. Třídní učitelka Mgr. Helena Jíňová nejen tanec s dětmi pilovala, ale zapojila se i do tance.

Tančilo se i nadále. 3. A své vystoupení nazvala Roboti ( nacvičila Mgr. Jitka Ondřejová), 7. B předvedla choreografii na píseň Boys, boys, boys ( sestavila Mgr. Alžběta Rückerová). Divákům se jistě líbil i tanec 6. A( nacvičili Mgr. Karel Hrůša a Mgr. Zuzana Vaňková).

Iva Karasová, vedoucí dramatického kroužku při naší škole, nastudovala pro letošní sezónu se svými svěřenci hru s názvem Neplašte nám švestky. Dramaťák vystoupil přesně v polovině letošního programu.

V rytmu country se nesl tanec 5.A , na jehož nácvik namotivovala svou třídu Mgr. Margit Řeřichová. Na známou melodii z filmu pro děti Ať žijí duchové zatančili naši nejmladší žáci – třída 1. A. Jejich vystoupení dostalo název Skřítkové a prvňáčci ho trénovali pod vedením Mgr. Martiny Mondlové.

Ještě jednou patřilo letní odpoledne třídě 5. A. Tentokrát se však zpívalo, a to anglicky. Píseň Don´t worry, be happy se dětem a Mgr. Elišce Kankrlíkové líbila tolik, že ji s usmívajícími a mračícími smajlíky v rukách předvedli na této školní akci.

Před předáním štafety 9.B třídě 8.B se představili také osmáci se svým tanečním vystoupením.Následovalo vystoupení gymnastek naší školy a také Třináctihop třídy 4.B, který sestavil Mgr. Václav Jakš.

Závěr slavnosti patřil tradičně žákům 9. tříd, kteří se se ZŠ TGM Vimperk loučí. Program 9. A nesl název Elita odchází . Směs tanců, kdy se nejprve představili chlapci na píseň Tepláky, poté děvčata na hit Ai se eu ti pego od Michela Tela a na konec všichni zatančili na známou píseň z filmu Flashdance, sestavila se svou třídou Mgr. Alžběta Rückerová.

S 9.B jejich rozloučení s povinnou školní docházkou připravila Mgr. Helena Jíňová. Chlapci a děvčata společně zatančili v černobílém oblečení.

Po tancích rozdaly třídní učitelky Mgr. Alžběta Rückerová a Mgr. Bohumila Sellnerová svým žákům butony, jimiž je dekorovaly na Absolventy školy. Deváťáci se ještě rozloučili se svými učitelkami, s ředitelkou školy a na úplný závěr společně s osmáky překvapili diváky připravenou choreografií na píseň Jsme parta správná z Pomády.

Touto veselou tečkou byl zakončen 22. ročník Školní slavnosti ZŠ TGM Vimperk.

Mgr. Alžběta Rückerová