AKTUALITY

Den Země na 1. stupni

Mezinárodní den Země je ekologicky motivovaný svátek, který upozorňuje lidi na dopady ničení životního prostředí a na řešení těchto problémů. My jsme si ho připomenuli 2. května 2013 celodenním školním projektem „Ochrana vod a třídění odpadu“. Žáci se se svými pedagogy zúčastnili připraveného programu a navštívili jednotlivá místa a zařízení. Ze získaných informací o životním prostředí a jeho ochraně vytvořili zdařilé prezentace, které byly vystaveny na chodbách školy v budově v parku.

  • 1. ročníky – Rákosníček žije jen v čistých vodách. Vycházka na Vodník. Motivační pohádkové CD, hry a soutěže.
  • 2. ročníky – Byl jednou jeden člověk. Stopovačka s návštěvou Sběrného dvora a Sběrných surovin. Motivační CD o zániku Země, jak by to dopadlo, kdyby člověk nežil ekologicky.
  • 3. ročníky – Voda živá a dobrá. Pěší tůra za dobrou vodou do Vodárny Brloh. Motivační CD Voda, průzkum břehů Volyňky.
  • 4. ročníky – Voda čistá – příroda zdravá. Chůze za cennými informacemi do Čističky odpadních vod a do Ekosklárny a seznámení se s možnými cestami řešení, jak to dělat ekologicky. Motivační CD Vodstvo.
  • 5. ročníky – Kam s tím odpadem? V zdravém těle – zdravý duch = motto pro pochod na Ekologickou skládku v Pravětíně a podpora ekologického myšlení: „Nebuďme líní a třiďme odpad.“

Mgr. Iva Karasová, koordinátor projektu

Den_Zeme01.jpg Den_Zeme02.jpg

Více fotografií naleznete v naší  fotogalerii