AKTUALITY

Matematické soutěže 2012/2013

V letošním roce se pořádaly v naší škole tři významné matematické soutěže.
Nejmasovější je matematický klokan, protože se jej zúčastní, kromě prvňáků, všichni žáci naší školy. Jedná se o poměrně náročnou soutěž, ve které se vybírá z pěti možných odpovědí. Žáci proto velice často nepočítají, ale odpovědi tipují, což se zpravidla nevyplácí, protože za špatnou odpověď se body odečítají. V letošním ročníku jsme zaznamenali výrazný výsledek u Lucie Vrtilkové ze 3. A, která se svým výsledkem zařadila na třetí místo v rámci okresu Prachatice.
Druhou soutěží byla Pythagoriáda, která je organizována pro žáky 5. – 8. tříd. Zúčastnilo se jí celkem 64 našich žáků a do okresního kola postoupili pouze žáci z 5. tříd, Kovalčík Adam, Matoušek Václav, Praisler Adam, Chalupa Jakub a Filip Trojan, a z 6. tříd Frček Zdeněk a Hodoušková Veronika. Velice pěkného výsledku v okrese zaznamenal Adam Kovařík, protože se umístnil na 4. místě.
Třetí soutěží je matematická olympiáda, kde byla účast našich žáků nejmenší. Přesto do okresního kola postoupilo celkem celkem 9 žáků z pátých tříd (Frýdek Jan, Kovalčík Adam, Kovalčíková Andrea, Smolová Hana , Fendrichová Petra, Sichingerová Eliška,Hrubá Klára, Bauerová Adriana a Krejčí Jan ) a čtyři žáci ze sedmých tříd (Kysilová Karina, Daverná Evelína, Chval Zdeněk a Nováková Adéla). Postup do okresu v této náročné soutěži je úspěch, i když nikdo z žáků nedosáhl výraznějšího umístění. Gratulujeme všem úspěšným matematikům a přejeme jim neutuchající zájem o tuto zajímavou a dnes i lukrativní disciplínu.

Mgr. Jiří Toušl