AKTUALITY

Games4English

Paní učitelka Vaňková přišla s návrhem zapojení se do internetové soutěže. Pracovala jsem na projektu se zaměřením na anglický jazyk a tvořivost, vybrala jsem si téma My future career. Paní učitelka mi pomáhala, protože práce s programem Power Point mi byla neznámá. Smekám před její trpělivostí a obětovanému času.

Celý projekt a jeho obsah byly velmi zdařilé, dostala jsem pozvánku na celorepublikové kolo. Jelikož se druhá část soutěže konala až v odlehlém Olomouci, byla jsem nadšená, že mám možnost podívat se i do jiného města. Do mého nadšení ale vstoupila nečekaná událost v rodině. Byla jsem velice zklamaná, ale překvapil mě přístup pořadatelů, kteří mi zaslali diplom a flashku, za což jim moc děkuji a jsem vděčná.

Veronika Budínská, IX. B

Games4English

Jedná se o internetovou soutěž určenou žákům 7.-9. tříd základních škol z České republiky. Soutěž je zaměřena na prezentační a argumentační dovednosti a celá probíhá v angličtině. Žáci si vyberou jedno ze dvou soutěžních témat a vytvoří na toto téma prezentaci, kterou musí poté předvést a obhájit. Vše musí splňovat předem stanovená pravidla.

Prezentace se vkládají na web a členové odborné poroty vybírají 8 nejlepších, jejichž řečníci jsou pozváni na celonárodní soutěž do Olomouce, kde žáci se svými prezentacemi vystoupí před porotou. Vítěze čeká víkendový zájezd do Londýna pro dvě osoby.

Odkaz: www.games4english.cz

Mgr. Zuzana Vaňková