AKTUALITY

Mažoretky Klapeto ZŠ TGM Vimperk – 6. místo na MS

Juniorky Klapeto postoupily dne 9. 6. 2013 z finále z Vimperka na Mistrovství světa v mažoretkovém sportu do Prahy. Toto třídenní mistrovství se konalo na atletickém stadionu Slavie Praha. Mistrovství se zúčastnily týmy např. ze Slovinska, Rumunska, Polska a další. Nejvzdálenější tým dorazil z Nigérie.

Vystoupení s náčiním pom pom bylo na programu hned v pátek 30. 8. 2013. Děvčata se v dopoledních hodinách představila se svou choreografií na píseň od kapely Nightwish . Velmi zdařilý výkon našich vimperských mažoretek ohodnotila porota 6. místem.

„ Z výsledkem souboru jsme velmi spokojeni. Bylo to první účinkování našeho týmu na mistrovství světa a nedopadlo vůbec špatně.“

Na mistrovství se mažoretky pilně připravovaly. Trénovaly o prázdninách a těsně před akcí byly na společném soustředění s dechovým orchestrem ZUŠ Vimperk na Nových Hutích, kde neustále pilovaly náročné prvky a dolaďovaly tvary.

Díky za tuto skvělou soutěžní sezónu patří především mažoretkám.Je dobře, že se jim jejich velké odhodlání ,pilné trénování a bojovné srdíčko zúročilo.

Velké díky si zaslouží také jejich rodiče. Byli báječnými fanoušky při všech soutěžích, na které nás v letošním roce velmi ochotně a rádi vozili a byli také velmi tolerantní k našim častým tréninkům.

Lepší dárek k dvacátým narozeninám jsme si nemohli přát.

Uvidíme, jak se bude dařit příští rok.

Alžběta Rückerová

Úspěšné mažoretky:

Kristýna Vondrášková
Pavla Eliášová
Barbora Květoňová
Karin Kysilová
Sára Štěchová
Alice Grulichová
Anna Chodorová
Eliška Kubálková
Štěpánka Narovcová
Adéla Billová
Nikola Nová
Lucie Frčková
Zuzana Křižanová
Anna Křížová

 

Fotogalerii najdete zde.