AKTUALITY

Okresní kolo soutěže v anglickém jazyce

Ve středu 19. února 2014 proběhlo okresní kolo soutěže v anglickém jazyce každoročně pořádané DDM Prachatice. Naši školu reprezentovali – Jaroslav Podlešák a Zdeněk Frček v kategorii I. A (6. a 7. ročník), Petra Neužilová a Barbara Koukalová v kategorii II. A (8. a 9. ročník).

Soutěžilo se ve třech disciplínách – poslech, role-plays a konverzace. Pokud se celkový počet bodů shodoval, rozhodla disciplína konverzace, poté role-plays a nakonec poslech. 

Výsledky:

Kategorie I. A        1. místo           Zdeněk Frček

                            4. místo           Jaroslav Podlešák    

Kategorie II. A       3. místo           Petra Neužilová

                            7. místo           Barbara Koukalová 

Letos se zúčastnilo v kategorii I. A celkem 21 dětí, nejen ze základních škol ale i z osmiletých gymnázií. Veliká gratulace patří Zdeňkovi, který se dokázal poprat se svou nervozitou a vyhrál! Také Járovi blahopřeji za jeho krásné umístění! Pravidla jsou neúprosná, o jeho 4. místě rozhodl nižší počet bodů získaných v konverzaci.

Ani holky se nenechaly zahanbit, v konkurenci 27 soutěžících v kategorii II. A se opravdu neztratily. Moc blahopřeji Petře nejen za její umístění, ale i za skvělé výkony ve všech třech disciplínách. Stejně tak i Barča si zaslouží velikou pochvalu, protože dokázala, že i ona umí bojovat!

Všem děkuji za skvělou reprezentaci školy a přeji hodně úspěchů v dalších soutěžích!

           

Mgr. Zuzana Vaňková