AKTUALITY

Vyhodnocení 1. kola přírodovědné soutěže (1. stupeň)

Prvního kola V. ročníku přírodovědné soutěže „Národní park Šumava ve školních lavicích“ se zúčastnili všichni žáci druhých, třetích, čtvrtých a pátých tříd. Opravené pracovní listy byly předány pracovníkům SEV, kteří z nich vyhodnotili nejúspěšnější řešitele.

Do 2. kola soutěže, které se uskuteční 24. května 2016 ve Stožci, postoupili: Veselá Ema, Mánková Emma, Štufková Magdalena, Jakl Daniel, Hrůšová Karolína, Steinbach Jakub, Waltman Jeffrey, Kučerová Bára a Simetová Tamara. Gratulujeme a přejeme hodně štěstí. Druhé kolo soutěže bude opět organizováno ve venkovním prostředí. Pouze v případě velice nepříznivých klimatických podmínek bude organizace přesunuta do vnitřních prostor. Jednotlivá stanoviště se budou týkat těchto témat: rostliny, stromy, mechy, lišejníky, ptáci, hmyz, ryby, obojživelníci, pobytová znamení atd.

Pro tři nejlepší soutěžící (za každou kategorii) je připraveno slavnostní vyhlášení za účasti rodičů a pedagogů, které se uskuteční dne 11. června 2016 v Návštěvnickém centru v Srní. Vítězové obdrží hodnotné ceny a zúčastní se komentované prohlídky celého návštěvnického centra.

Mgr. Iva Karasová