AKTUALITY

Školní exkurze – Roklanské jezero

Roklanské jezeroDne 4.5. 2016 jsme třídy 8.A a 8.B navštívily spolu s lektory národního parku Šumava ledovcové jezero na německé straně v Bavorsku.

Odjezd od školy byl v 8:00 hodin. Cesta trvala cca 1 hodinu. Z parkoviště z malé vesničky Fredenbrücke jsme vycházeli 5 minut po 9. hodině.

Šli jsme asi 1 km do mírného kopce. Poté nastala rovinka a ta také trvala až k chatě, která se jmenovala Racheldiensthütte (Roklanská chata).

Cestou jsme hráli velice zábavné hry, např.: hra se zrcátky. Hry se sice neobešly bez menších zranění, ale i tak jsme si to užili.

Když jsme dosvačili, vydali jsme se dál. Nastal veliký kopec nahoru. Cesta byla plná kamenů, takže chůze šla o něco hůře. Nahoře nás čekaly naučné tabule, které nás informovaly o tom, jak a kdy vznikla ledovcová jezera. Dál jsme ušli asi půl kilometru a tam na nás čekalo Roklanské jezero (k cíli jsme dorazili po dvanácté hodině). Hned jsme si u tak krásného jezera udělali třídní foto. Nechybělo ani občerstvování.

Cesta zpátky už byla o něco lepší, protože byla z kopce. K autobusu jsme došli kolem14:30 hodin. Do Vimperka jsme dojeli v 15:45 hodin. Moc jsme si to všichni užili.

Petra Fendrichová 8.B