AKTUALITY

Den s obnovitelnými zdroji energie

V úterý 13. 12.navštíviližáci 9. tříd v rámci Dne obnovitelných zdrojůVOŠ a SPŠ ve Volyni. Nejprve si vyslechli přednášku o obnovitelných zdrojích energie a prohlédli si zařízení školy. Poté měli možnost vyzkoušet si stavařské pomůcky či skenování vlastních obličejů v 3D počítačovém programu. Následovala prohlídka CNC haly se stroji na dřevo. Žáci viděli tento stroj v akci a pak si ho sami vyzkoušeli obsluhovat.

Seznámili se s počítačovým programem na vytváření dřevostaveb a sestavili si stoličku, kterou mají nyní ve třídě. Následovala prohlídka školních dílen, kde žáci soutěžili ve skládání hlavolamu. Vítězkou se stala Hana Smolová. Pak si žáci prohlédli dílny, v nichž probíhala praktická výuka studentů školy. Studenti této školy vyráběli dveře, čalounili židle a vyřezávali loutky.

Na závěr skládali žáci na počítači test týkající se životního prostředí a seznámili se studijními programy školy. Jako dárek si každý odvezl pravítko, na kterém je laserem napsáno jeho jméno. Program se žákům velice líbil a snad vzbudil zájem o studium perspektivních oborů.

Ing. Pavla Nováková