AKTUALITY

Výlet do Ostravy

Ve dnech 2.5. až 4.5.2017 se trojice žáků ve složení Andrea Kovalčíková, Adam Kovalčík a Václav Matoušek zúčastnila výletu do Světa techniky v Ostravě, který jsme vyhráli v matematicko-fyzikální soutěži pořádanou firmou Rohde&Schwarz Vimperk a OAG Vimperk. Doprovod nám dělal pan učitel Jiří Toušl a Ing. Josef Krýcha, zástupce firmy R&S.

Dne 2.5 jsme z vimperského autobusového nádraží vyjeli do Prahy, kde jsme přestoupili na vlak Pendolino do Ostravy. Zde jsme se k večeru ubytovali v luxusním hotelu Best Western Hotel Vista. Další den jsme navštívili Svět techniky, kde jsme strávili celý den prohlížením různých technických exponátů minulé i dnešní doby. Ve 13 hodin jsme šli do kina ve Světě techniky, kde jsme zhlédli zajímavý film o vývoji Galapág. Po návratu na hotel jsme byli všichni tak unavení, že jsme se společně navečeřeli a poté odešli do svých pokojů. Následující den jsme všichni nastoupili do Pendolina, které nás dovezlo zpět do Prahy a tam jsme přesedli na autobus směr Vimperk.

Výlet byl moc zajímavý a moc jsme si ho užili. Proto bychom chtěli poděkovat panu Ing. Krýchovi, že se o nás skvěle postaral a firmě R&S, že nám umožnila prožít tyto zážitky.

Andrea Kovalčíková, 9. B