AKTUALITY

Páteční vyučování IV.B pod širým nebem

Vyučování pod širým nebem V pátek 23. 6. jsme využili krásného červnového počasí a hned ráno vyrazili na státní zámek Vimperk. Pod vedením paní lektorky Budirské jsme prošli dnes neudržované zámecké zahrady a představovali si, jak asi vypadali v době renesance. Seznámili jsme se se základními geometrickými útvary, které architekti při navrhování těchto zahrad používali.

Naučili jsme se také poznávat některé květiny a užitkové plodiny pro renesanční zahrady typické, stejně jako různé okrasné doplňky, např. balustrádu. Na závěr edukačního programu jsme si zkusili z přírodních materiálů sestavit model vlastní zahrady. Tím ale náš školní den nekončil. S plánkem Vimperka a pracovním listem jsme se vydali na vlastivědnou procházku naším městem.

Začali jsme u dělostřelecké bašty Haselburg, dále pokračovali kolem městských hradeb, Černé brány, kostela svatého Bartoloměje, kaple Čtrnácti svatých pomocníků, křížové cesty, městské zvonice, Steinbrenerova domu, srubových domů a domu U jelena až do cukrárny – protože po tak dlouhé cestě byla zmrzlina nezbytnou odměnou.

Lenka Kohoutová

Fotogalerii najdete zde.