AKTUALITY

1. B domácí příprava od 26. 4. 2020

 

ČJ  Slabikář str. 67 – 69  čtěte a vyplňte cvičení na těchto stranách

Ke str. 68 je určeno video, které žáky seznamuje s písmenem ch, Ch a dále ukazuje, jak psát psací ch, Ch ( v písance str. 33)

Písanka str. 32 – 34

Na str. 32  na poslední 3 řádky nadiktujte dětem tato slova : hůrka, šiška, mušle, šedá, bubák, duben, dudák, želva, sova – děti píší psace a jednotlivá slova oddělují čárkou, u slova hůrka jim řekněte, že ů píšeme s kroužkem, ve slově šiška dětem řekněte, že píšeme měkké i. Dokončenou str. 32 mi, prosím, nafoťte a pošlete na můj email.

 

M  Matematika sešit č.4/A str. 2 – 4  – vypracujte cvičení z těchto stran

K vypracování strany 3 a 4 je určeno video, které ukazuje, jak postupovat při vypracování slovních úloh – na str.2 cv.1,2,3,4 a na str.4 cv.3.

Pracovní list Opakování MAT ( odkaz zde)  – prosím Vás o zpětnou vazbu, jak se Vám dařilo zvládnout. Vyplněný pracovní list mi, prosím, zašlete na můj email.

 

ČJS Pracovní učebnice Hravá prvouka

Téma JARO – V sadu str.56 : přečtěte si úvodní text, u cv.1 doplňte neúplné názvy částí stromu a keře, ve cv.2 barevně zakroužkujte stromy a keře.

  • Včelky str.57: přečtěte si s dětmi úvodní text a vyplňte cv.1 a 2.

 

 

AJ Pracovní sešit str.54  Různými barvami obtáhni obrysy zvířat. Stejnou barvou, kterou jsi vybarvil obrys zvířete, vybarvi čtvereček u zvířátka v dolní části strany. Zvířátka si anglicky pojmenuj – anglické názvy jsou v dolní části strany 54 ( výslovnost a české významy najdete ve slovníčku v PS na str.74 Unit 7/ Lekce 7) K seznámení se s novou slovní zásobou 7.lekce je určeno video, podle kterého si děti mohou slovíčka o zvířátkách zopakovat. Dále si děti mohou podle videa zopakovat čísla a barvy.