AKTUALITY

Akce související s volbou povolání

V 9. ročníku se žáci začínají připravovat na své budoucí povolání. V rámci předmětu, který se budoucím povoláním zabývá, stihli žáci letos už setkání se školní psycholožkou, navštívila je paní Ježková z Úřadu práce v Prachaticích. Pohovořila např. o oborech, které by bylo potřeba v současnosti studovat, protože chybí na trhu práce, zabývala se např. nezaměstnaností v našem regionu.

9.A a 9.B vyjeli na Den s obnovitelnými zdroji do Volyně. Tuto akci pořádá místní průmyslová škola. Pro žáky zde byl připraven zajímavý program zaměřený na seznámení se s moderními technologiemi výroby energie a novými trendy ve stavebnictví, které vedou k významným energetickým úsporám. Představeny byly také obory, které se dají na škole studovat.

19. 11. se žáci 8. a 9. ročníku mohli zúčastnit workshopu v LH Parkhotelu na Hluboké. Workshop byl určen pro ty, kteří se chtějí věnovat studiu na hotelových školách, vyučit se kuchaři/kuchařkami, číšníky/číšnicemi. Během připraveného programu se žáci dozvěděli o všech LH hotelích po celé ČR, o jejich fungování – o práci v kuchyni, na place, v pokojích atd. Na závěr si mohli účastníci zkusit udělat vlastní nápoj – např. nealkoholické mojito – a připravit jednohubky (kanapky).

Alžběta Rückerová

fotografie z workshopu v LH Parkhotelu