AKTUALITY

Soumarský most – 6. A

Ve dnech 23. 6. – 24. 6. 2022 se třída 6. A vydala kempovat na Soumarský most. Ve 14.00 hodin jsme se sešli na vlakovém nádraží ve Vimperku. O hodinu později jsme dorazili na Soumarský most, kde jsme za krásného počasí začali stavět stanové městečko. Protože děti byly šikovné, mohli jsme se před odpoledním výletem ještě dojít vykoupat. Po krátkém osvěžení jsme vyrazili na Soumarské rašeliniště, kde děti mohly vylézt na místní rozhlednu.

Kolem šesté hodiny jsme si rozdělali oheň, každý si vybalil své zásoby na oheň (vuřty, marshmallow, bavorské klobásky atd.) a společně jsme opékali. Po večeři jsme si zasoutěžili v přehazované, popovídali u ohně a po večerní hygieně si každý zalezl do svého stanu.

Za chladného rána jsme se nasnídali a vyrazili vlakem do Zátoně, odkud jsme pěšky pokračovali na známý vrchol Bobík. Při návratu z Bobíku nás zastihl déšť. Nám to však nevadilo, protože jsme se těšili na smažený sýr s hranolky v místní restauraci. Po obědě jsme sbalili mokré stany a spokojeně vyrazili domů za rodiči.

Výlet jsme si všichni užili a těšíme se na další dobrodružství.

Tereza Procházková