AKTUALITY

Návštěva Rouvy – 6. A a 9. A

9.A

Vešli jsme do rouvy byli jsme uvedeni do místnosti, kde jsme se převlékli a nechali si zde batohy. Poté jsme se rozdělili na kluky a holky a rozhodli se, že na trenažéry nejdřív půjdou holky a kluci na robotiku. V půli časového limitu se prohodíme.
Na robotice jsme měli k dispozici tři roboty které jsme programovali pomocí čárových kódů. Po chvíli jsme dostali zadání sestrojit tank. V této chvíli jsme se rozdělili do dvou skupin. Navzájem jsme si brali součástky, takže tank jsme nedostavili. V půli jsme se s děvčaty vystřídali a šli jsme na trenažéry. Dva běhali na pásech a ostatní jezdili na kolech na pásu se běžela vyhlídková trasa po Českém Krumlově. Na kolech se jelo po Itálii na konci této exkurze se uskutečnil menší závod, ve kterém čtyři nejlepší získali ceny od Rouvy v podobě láhve na pití. Myslíme si, že se všem návštěva Rouvy líbila.

 

Jan Vladyka

6.A

Dne 29.11. jsme se šli podívat do firmy Rouvy. Tato firma vznikla tak, že dva kluci nemohli jezdit v zimě na kole, tak si naprogramovali aplikaci. Pomocí aplikace se můžete na kole projet kdekoliv na světě i v zimě.  Vyzkoušeli jsme si kola a různé trasy. Bylo to opravdu náročné. Dávali jsme si se spolužáky mezi sebou závody. Taky jsme vyzkoušeli roboty nebo-li ozoboty, kteří měnili barvy a uměli přečíst různé kódy a příkazy. Moc jsme si to užili a děkujeme firmě Rouvy za to, že jsme si mohli vyzkoušet něco nového. Byl to pro nás nezapomenutelný zážitek. Děkujeme také paní učitelce Janě Hudečkové, že nás tam vzala.

 

Děkuje ZŠ T.G.M. 6.A