AKTUALITY

SOUTĚŽ ROHDE & SCHWARZ

V letošním školním roce se konal již 8. ročník matematicko – fyzikální soutěže pod záštitou firmy Rohde & Schwarz. Od 9. 1. do 9. 2. se konalo školní kolo, kterého se zúčastnilo 25 žáků osmých a devátých ročníků. Po vyhodnocení výsledků školního kola bylo sestaveno tříčlenné družstvo, které reprezentovalo ZŠ TGM.

Finálové kolo se konalo 23. 2. ve Vimperku . Až do posledního dne nebylo jasné, kdo nás bude reprezentovat ve finále. Z důvodu nemoci jsme nemohli soutěžit v nejsilnějším složení, nakonec jsme museli družstvo doplnit náhradníky.

Finále se zúčastnilo 7 družstev. První pětikolová část byla pro všechny družstva. Soutěž byla velmi vyrovnaná. Po pěti kolech se soutěž zúžila pouze pro tři družstva. V letošním roce jsme měli trochu smůlu, po první části jsme byli na děleném třetím místě a o postupu do finále rozhodovala jediná rozstřelová otázka. V té jsme bohužel neuspěli a skončili tak na konečném čtvrtém místě. I čtvrté místo považuji za velmi dobrý výsledek.

Chtěl bych tímto poděkovat Štěpánce Krejčí, Honzovi Praizlerovi a Vítu Vladykovi za reprezentaci školy a přeji jim hodně úspěchů v dalších soutěžích.

Na 1. místě se s velkým náskokem umístila ZŠ Čkyně, na 2. místě ZŠ Zdíkov a na 3. místě ZŠ Vlachovo Březí.

Už se těšíme na příští ročník a doufáme, že se vrátíme na stupně vítězů jako v loňském roce.

učitel matematiky a fyziky Martin Procházka