AKTUALITY

Okresní kolo soutěže v recitaci

V Domě dětí a mládeže v Prachaticích se 8. března konalo okresní kolo recitační soutěže. Soutěže se účastnilo 74 recitátorů 2. – 9. ročníku ve čtyřech kategoriích ze všech škol našeho okresu.

Žáci 2. – 5. ročníku měli do soutěže připraven jeden literární text, se kterým se představili ostatním recitátorům a porotě, žáci 6. – 9. ročníku nastudovali dva literární texty. Soutěž I. a II. kategorie probíhala v sále DDM Prachatice a výkony hodnotila tříčlenná porota, recitátoři III. a IV. kategorie se ve stejný čas pod dohledem tříčlenné poroty utkali v aule Gymnázia Prachatice.

Výsledky našich žáků:

Kategorie I – 3. místo – Šárka Roučková

Kategorie III – 2. místo s postupem do krajského kola – Daniel Král                                                                                          3. místo – Miroslav Klas

Kategorie IV – 2. místo s postupem do krajského kola – Daniela Klasová

Umístění žáci předvedli velmi pěkný výkon a ukázali, že si velmi dobře umí poradit s uměleckým textem i veřejným slovním projevem a obdrželi od DDM kromě diplomu také poukázku na knihu dle vlastního výběru.

Velmi pěkný výkon předvedli také Adriana Košnarová, František Škvain a Robin Vaněk, jež od ocenění dělilo velmi málo, poděkování za reprezentaci školy patří též Janu Koškovi a Veronice Haidrové.

Slovní projev je velmi důležitá dovednost každého z nás a zaslouží si, abychom o jeho rozvoj pečovali. Organizování recitačních přehlídek a soutěží je jedna z možností, jak svůj slovní projev zdokonalovat.

Blahopřejeme umístěným žákům a postupujícím do krajského kola, které se bude konat v Českém Krumlově, přejeme jim hodně úspěchů! Pedagogům děkujeme za přípravu soutěžících.

Dagmar Rückerová