AKTUALITY

Podzim ve školní družině

Podzim je roční období, kdy se příroda mění v barevnou paletu a nabízí nám mnoho možností k zábavě a poučení.

Jednou z našich akcí bylo kouzelnické představení, které nám předvedl profesionální kouzelník. Další naší akcí bylo Halloweenské odpoledne. V říjnu jsme navštívili pracoviště Záchranné služby ve Vimperku.

Vycházky do okolí školy a po stezkách okolo hradeb vimperského zámku byly našimi pravidelnými aktivitami, kdy jsme mohli poznat historii našeho města a ocenit krásu přírody. Pozorovali jsme, jak se připravuje na zimu a jak se barví stromy. Sbírali jsme kaštany, listy a další přírodniny, které jsme použili pro výrobu ozdobných mandal, neboli geometrických obrazců, které mají harmonizující a uklidňující účinek. Také jsme si vyrobili krásné a trvanlivé růže z javorových listů.

Pravidelně jsme navštěvovali městskou knihovnu. Zde si můžeme vybírat z mnoha knih různých žánrů a témat. Paní knihovnice nám doporučila zajímavé knihy a z některých i přečetla ukázky. Kontakt s knihou rozvíjí naši slovní zásobu a zlepšuje zvláště abstraktní myšlení.

Na dětském hřišti nebo v tělocvičně jsme si hráli každý den. Baví nás fotbal, střelba na koš a různé druhy vybíjené. Míčové hry nám přinášely radost a pohodu.

Účast v zájmových kroužcích zpěvu a dovedných rukou si děti volí podle svých zájmů a schopností. Oba kroužky jsou velmi oblíbené, celkem se zde zapojilo téměř 50 dětí. Zpěváci vystupují při různých školních a městských příležitostech. Výrobky kroužku dovedných rukou zdobí prostory školy i rodinné domácnosti.

Podzim jsme si všestranně užili, počasí nám přálo, a tak byly naše dny různorodé a zajímavé.

 

Lenka Malíková