Před Velikonocemi jsme si připomněli ve školní družině nejrůznější tradice. Paní vychovatelka Iglerová se již poněkolikáté s dětmi věnovala pečení jidášů, které všem moc chutnaly a provoněly celou školu.
Babiččiny jidášky
40 dkg polohrubé mouky,3 dkg droždí, 5 dkg margarínu,4 dkg cukru krupice, 1 vejce, ¼ l mléka,skořice, sůl, med
Postup: Mouku prosejeme, osolíme, zamícháme a do dolíčku dáme polovinu cukru, rozdrobíme droždí, přilijeme vlažné mléko a tuk a necháme vzejít kvásek.Vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na ruce ani vál. Zakryté necháme vykynout podruhé. Pak těsto vyklopíme na vál, vyválíme stejnoměrný plát, posypeme skořicí a krystalovým cukrem. Stočíme do závinu, nakrájíme plátky, řezem je položíme na plech a lehce potřeme tukem, rozšlehaným vejcem a po vykynutí pečeme do růžova. Pečené jidáše namáčíme v medu (tvar podobný šnečí ulitě).