AKTUALITY

Výuka a hodnocení žáků na 2. stupni

Vážení rodiče,

Vaše děti, naši žáci, prožívají mimořádné a ojedinělé ukončení školního roku. Když pomineme všechna negativa, která nám šíření infekční choroby s názvem COVID 19 připravil, je to svým způsobem nová zkušenost. Vaše i naše děti prokazují zodpovědnost k sobě samým i k druhým, umění poradit si v situaci, se kterou nemají stejně jako ostatní žádnou zkušenost, a zorientovat se v ní.

Výuka a hodnocení žáků na 2. stupni

  • Distanční výuka bude pokračovat až do konce školního roku. Jejím základem je zveřejňování probírané látky a zadávání domácí práce na školním webu, odesílání splněných úkolů vyučujícím. Poslední úkoly domácího vzdělávání na 2 týdny budou zveřejněny o víkendu 30. – 31. 5. 2020. Známky budou uzavřeny do 16. června.
  • V týdnu od 8. 6. 2020 otevíráme školu pro žáky 2. stupně za účelem konání třídnických hodin a konzultací, uvádíme následující informace o náplni činnosti:

Třídnické práce s třídním učitelem budou pro každou třídu jednou týdně.

Ve stejný den mohou proběhnout konzultace s ostatními vyučujícími jednotlivých předmětů dle nahlášení na úvodní třídnické hodině.

Každá třída bude pracovat buď v jedné, nebo ve dvou skupinách téhož dne se svým třídním učitelem 2 hodiny (max. počet 15 žáků), skupiny nebudou kombinovány napříč ročníky ani třídami.

Program třídnických hodin bude zaměřen na činnosti související s koncem školního roku.

  • Plnění úkolů zveřejněných na webu školy bude pokračovat do 15. 6., videokonference skončí 5. 6. 2020.
  • Součástí výuky na dálku je také aktivní účast při videokonferencích z jednotlivých předmětů, při nichž vyžadujeme slušné chování v rámci pravidel školního řádu.
  • U odevzdaných úkolů jde o skutečnost, že žák pracuje, plní zadání, je aktivní a zodpovědný. A právě tato skutečnost je součástí hodnocení druhého pololetí letošního školního roku, dalším podkladem jsou získané známky v průběhu února a počátku března.
  • Školní rok bude ukončen 26. 6. 2020, na 29. a 30. 6. vyhlašuji ředitelské volné dny.

Hodnocení žáků

  1. Plnění úkolů zveřejněných na webu školy – součást hodnocení
  2. Aktivní účast na videokonferencích – součást hodnocení
  3. Získané známky v průběhu února a března – součást hodnocení
  4. Hodnocení žáka z jednotlivých předmětů s ohledem na klasifikaci za 1. pololetí školního roku

Vážení rodiče, děkujeme Vám za spolupráci a podporu a přejeme Vám pevné zdraví a úspěšné zdolání všech náročných situací.

S pozdravem

Mgr. Dagmar Rückerová, ředitelka školy

dagmar.ruckerova@zstgmvimperk.cz, tel.: 388412017, mob.: 731585681

Vimperk,29. 5. 2020