AKTUALITY

mise Plus+

Cílem energetické společnosti E.ON je podporovat hospodárné využívání elektrické energie a proto ve spolupráci se základními školami připravil projekt, ve kterém se snaží našim nejmladším zábavnou formou přiblížit tuto problematiku.

Ucelený výukový program Malá energetická akademie s novým naučně – zábavným projektem pro děti nazvaným mise Plus+ zavítal i k nám na školu. Ve speciálním voze zhotoveném pro tyto příležitosti – E.ON Energy Truck-se děti dozvěděly, jak vzniká elektrická energie, jak se vyrábí a putuje až k zásuvkám domovů. Dozvěděly se, že při dodržování několika jednoduchých zásad je možné bez výrazného osobního omezování výrazně snížit spotřebu energie, a tím šetřit peníze i životní prostředí.

Žáci byly rozděleni do dvou skupin, a bojovali proti energožroutům, kteří se, jak jim agenti /pracovníci ON a E/ vysvětlili, schovávají ve starých spotřebičích. Na závěr si děti napsaly psychotest a dostaly batoh, ve kterém byla úsporná žárovka, nafukovací žárovka, příručky, přilepovací vzkazy na spotřebiče, hesla pro připojení na internet a kouzelnou fazoli. » Fotky zde

A ohlasy dětí – vše se mi moc líbilo.

žáci 4. A a 4. B