AKTUALITY

Projekt 1. a 9. tříd

Velikonoce

projekt velikonoceTento projekt je součástí ročního projektu 1/9, ve kterém žáci devátých tříd při různých příležitostech spolupracují se žáky 1. tříd. Nejmladší a nejstarší žáci školy se znají již od května 2015, kdy proběhlo slavnostní pasování přijatých dětí pro školní rok 2015/2016.

Letos před velikonočními prázdninami obě první třídy zavítaly do devátých tříd. Děti z 1. B a z 9. B si společně povídaly o velikonočních symbolech a zvycích, vyrobily si velikonočního beránka z papíru a papírových kapesníků, vybarvovaly, luštily, skládaly básničky a nakonec společně spořádaly upečené velikonoční beránky.

Projekt, který naplnil úterní dopolední program, si všechny třídy pochvalovaly. Žáci devátých tříd si vyzkoušeli svoje schopnosti a dovednosti při práci s mladšími dětmi a prvňáci byli rádi, že se jim věnovali jejich nejstarší spolužáci.

Fotogalerii najdete zde.

Mgr. Alžběta Rückerová, tř. uč. 9. B

Velikonoční setkání

Projekt velikonoční setkáníNa velikonoční šedé úterý se žáci 1. A a 9. A znovu setkali. Společně strávili tři hodiny, které byly zaměřeny na tradice a zvyky Velikonoc. Tentokrát prvňáčci přišli za deváťáky do jejich třídy. Malí se na setkání moc těšili, a protože už umí spoustu písmen, napsali a namalovali paní učitelce Hudečkové a svým velkým kamarádům velikonoční přáníčko ve tvaru vejce.

První dvě hodiny společně zdobili vyfouklá vajíčka jako velikonoční dekoraci, povídali si o Velikonocích a pletli pomlázky. Každý chlapec z první třídy si odnesl pomlázku, kterou mu šikovní deváťáci upletli. Třetí hodinu jsme trávili v Arboretu, kde žáci 9. třídy připravili pro malé děti hry a soutěže, např. skákání v pytli, přenášení vajíčka na lžíci, odpovídali na otázky o velikonočních zvycích, hledali papírové tulipány zapíchnuté v trávě. Samozřejmě, že nechybělo hledání sladkostí velikonočního zajíčka. Všichni se radovali z čokoládového vajíčka a berušky. Ale největší úspěch měla poslední hra “Hledej svého deváťáka“.

Pro všechny to byly krásné chvíle plné radosti a zážitků. Deváťáci, moc hezky jste ty Velikonoce připravili! 

Fotogalerii najdete zde.

Iva Karasová, tř. uč. 1. A