AKTUALITY

Aktivity ve školní družině 2015

Aktivity ve školní družiněV letošním školním roce se do školní družiny přihlásilo 116 dětí z prvních až čtvrtých tříd, které byly rozděleny do čtyř skupin. S dětmi pracuje pět vychovatelek a jedna asistentka.

Další fotografie najdete zde.

Dny ve školní družině jsou pestré a zajímavé. Děti se po vyučování těší na setkání se svými kamarády. Po obědě trávíme převážně čas venku na hřišti, na školní zahradě, na dopravním hřišti, nebo vycházkou do okolí školy. V nově vybavených třídách pak hrajeme společenské hry, vyrábíme dárky pro rodiče a kamarády, zpíváme písničky s doprovodem kytary nebo klavíru, čteme a prohlížíme knihy, luštíme křížovky a jiné rébusy. Po třetí hodině si mohou děti napsat domácí úkoly, pokud s tím rodiče souhlasí.

Odpoledne probíhají zájmové kroužky organizované naší školou. V pondělí se těší 42 přihlášených bruslařů na zimní stadion. V úterý probíhají kroužky sportovní a pěvecký. Na sportovním kroužku se děti učí ovládat neposedný míč, gymnastické obruče, šplhají o tyči, cvičí na žíněnkách, jezdí na koloběžkách a kolech. Zpěváci z pěveckého kroužku trénují hlasivky zpěvem a učí se kultivované recitaci. Letos už vystoupili dvakrát na vítání občánků, při 85. výročí založení naší školy, na vánočních trzích a na rozsvícení vánočního stromku u naší školy. Každou středu malí a větší frekventanti kroužku dovedných rukou vyrábějí z různých materiálů dárečky pro maminky, kamarády nebo na výstavu.

Téměř každý den si zaběhneme s náruživými sportovci do tělocvičny na vybíjenou. Trénink je opravdu znát, děti se v obratnosti, v chytání a házení míče zdokonalují a z výhry mají velikou radost.

V družině se také děti seznamují se sběrem léčivých bylin a hlavními zásadami jejich zpracování a použití. Kromě bylin organizujeme také sběr sušené pomerančové kůry. Z mnoha aktivních sběračů I. stupně bychom chtěli pochválit za sběr kopřivy a hluchavky Mílu Hladkého z 3. B a Jakuba Krejčího ze 4. A. Daniel Jakl z 3. A zaslouží pochvalu za sběr květu sedmikrásky. Za II. stupeň na sebe upozornili svými výkony zejména Martin Matoušek a Jiří Kobr.

Za školní družinu přejeme všem dětem radostné a šťastné Vánoce a v novém roce hodně zdraví a pěkných dnů ve školní družině.

Vychovatelé školní družiny