AKTUALITY

To je zlaté posvícení aneb první setkání žáků 1. A a 9. A

To je zlaté posvícení aneb první setkání žáků 1. A a 9. AOpravdové přátelství se vytváří dlouho, má však cenu zlata. A naše posvícení bylo zcela určitě zlaté – během jednoho dopoledne, při společné práci, započalo se nejedno přátelství. Když jsme se ve středu 25. září ráno potkali na školním hřišti, nesměle jsme se okukovali a podivovali se nad tím, jak je někdo veliký a někdo zase malý (a roztomilý :)). Nic ale nebránilo tomu, abychom se společně vydali do DDM. Tam na nás čekala paní Eva Kubišová, která nám vyprávěla o historii posvícení a lidových zvycích, které se k tomuto svátku vážou.

A pak už jsme se mohli pustit do práce – do pečení hnětýnek. Deváťáci zavázali prvňáčkům zástěry a proměnili se v hotové šéfkuchaře, kteří neúnavně zásobovali malé kamarády nejrůznějšími radami, jak nejlépe zpracovat těsto, jak ho zcela dokonale rovnoměrně vyválet, či kterou stranou vykrajovátka vykouzlit tu nejkrásnější hnětýnku. Práce nám šl a od ruky, kuchyní se linula sladká vůně a nesmělé okukování nahradilo přátelské dovádění a smích.

Dopoledne uteklo rychle jako voda a o co plnější krásných zážitků jsme byli, o to těžší bylo pomyšlení, že se budeme muset rozloučit. Snad ne na dlouho. Těšíme se, že se zase brzy potkáme – třeba na chodbě ve škole nebo na dalším společném programu.

Fotogalerii najdete zde.

Lenka Kohoutová